Hlavná stránka  >  kozmetika  >  telo  >  Starostlivosť o telo  >  telové masti  >  Healthpoint Petroleum Jelly petrolejová masť na suchú, popraskanú pokožku, zapareniny, omrzliny 200 g
Vyprodáno

Healthpoint Petroleum Jelly petrolejová masť na suchú, popraskanú pokožku, zapareniny, omrzliny 200 g

-9%

Healthpoint Petroleum Jelly petrolejová masť na suchú, popraskanú pokožku, zapareniny, omrzliny 200 g
Naša cena
1.9 EUR s DPH 
Ušetríte 0.19 EUR (9%)
Cena pred slevou
2.09 EUR s DPH
Tento produkt nie je možné samostatne kúpiť.
Početks
Otázka na predajcuSledovať cenu
Aktuálna cena produktu je 1.90 EUR s dph
  Oznámiť, až cena klesne pod    EUR s dph
  Oznámiť každú zmenu ceny
Váš e-mail  
Zaslať dotaz
Meno:
Email:
Telefón:
' '
Opište kód:
Dotaz:
Zdieľaj
Kód:66998
Výrobca:Healthpoint Ltd, VB
Značka:HP Healthpoint  (web)
HP Healthpoint
Popis produktu
  • Upokojuje popraskané pery a pokožku, pomáha predchádzať vzniku plienkových vyrážok a zmäkčuje suchú kožu.
  • 100% čistá Vazelína, vhodná nielen pre deti
  • Chráni jemnú detskú pokožku pred zapareninami. Suchú a citlivú pokožku upokojí a zjemní.
  • V zime chráni tvár a pery proti omrzlinám a bolestivému popraskaniu.
  • Zmäkčuje stvrdnutú pokožku na pätách, lakťoch atď.
  • Príjemne vonia. Pleť zanecháva vláčnu, jemnú a napnutú.

Spôsob použitia: Aplikuje sa ako krém. Odporúčame používať vazelínu ako ochranný krém pri práci, ale tiež po následnom umytí rúk. V zime aplikujte pred pobytom vonku. Vazelína zabraňuje bolestivému ošľahané tváre a popraskanie pier. Po ošetrení pemzou dôkladne votrite vazelínu do chodidiel, najmä do kože na päte. 

Healthpoint Petroleum Jelly Petrolejová masť 200 g

Vaseline nadväzuje na legendárny objav Roberta Chesebrougha, ktorý v roku 1859 vynašiel vazelínu. Vďaka svojim mimoriadne pozitívnym účinkom na ľudskú pleť bol o vazelínu okamžite veľký záujem a dodnes ju odporúčajú poprední odborníci na pokožku.Vazelína je unikátny najmä svojou schopnosťou uzamknúť v pokožke vlhkosť a tým urýchliť jej prirodzený proces obnovy. Vhodná je tak pre regeneráciu drobných poranení, jaziev, popálenín a zároveň napomáha znížiť výskyt jemných, suchých liniek. Jedinečná kozmetika značky Vaseline tak poskytne vašej pokožke skutočne prvotriednu starostlivosť a prispeje k vašej kráse. 

Vazelína (tiež Vazelína alebo Petrolatum) je polotuhá zmes uhľovodíkov (s počtom uhlíkov v molekule prevažne vyšším ako 25), pôvodne propagovaná ako masť, vďaka svojim liečivým účinkom. Jej folklórne lekárska hodnota ako "všeliek" však bola znížená lepším vedeckým rozpoznaním vhodného a nevhodného použitia. Niektoré druhy sú však schválené FDA pre predaj v USA bez lekárskeho predpisu ako ochrana kože a stále sa široko používa v kozmetickej starostlivosti.

Surovina pre vazelínu bola objavená v roku 1859 v Titusville v Pennsylvánii, na niektorom z prvých ropných vrtov v krajine. Pracovníci nemali radi parafinovitý materiál, ktorý sa vo vrtoch tvoril, pretože spôsoboval poruchy. Používali ho však na rany a popáleniny, pretože urýchľoval hojenie.

Mladý chemik Robert Chesebrough, ktorého predchádzajúce práce na destiláciu palív z tuku vorvaňov bola prekonaná využitím ropy, prišiel do Titusville, aby videl, ktoré nové materiály majú komerčný potenciál. Vzal nerafinovaný čierny "tyčový vosk", ako ho naftár nazývali, do svojho laboratória na rafináciu a na zistenie potenciálneho využitia. Chesebrough objavil, že destiláciou ľahších, redších olejových produktov z tohto vosku, by mohol vytvoriť svetle sfarbený gél. Tento proces výroby vazelínu si v roku 1872 nechal patentovať (americký patent č. 127,568). Proces zahŕňa vákuovou destiláciou surového materiálu s následnou filtráciou destilačného zvyšku cez živočíšne uhlie.

Chesebrough cestoval okolo New Yorku, kde predvádzal produkt a odporúčal ho k nákupu.Leptal kvôli tomu svoju kožu kyselinou a pálil otvoreným plameňom, potom tieto miesta pokryl novú mastí a nakoniec je ukazoval vyliečená, ako hlásal, jeho zázračným výrobkom.

Prvá továreň si otvoril v roku 1870 v Brooklyne. Obchodná značka Vaseline je považovaná za pochádzajúce z nemeckého slova pre vodu, wasser, a gréckeho pre olej, Elaion, nie je to však potvrdené.

fyzikálne vlastnosti
Vazelína je horľavá polotuhá zmes uhľovodíkov s teplotou topenia zvyčajne okolo 75 ° C alebo trochu nižšie. Je bezfarebná alebo svetlo žltá (pokiaľ nie je vysoko destilovaná), priesvitná, v čistej podobe bez chuti a zápachu. Na vzduchu neoxiduje a nereaguje ľahko s chemickými reagenciu. Je nerozpustná vo vode. Rozpúšťa sa v Chloroformu, benzénu, sírouhlíka a terpentínu.

Je často rozšíreným omylom (vychádzajúcim z podobných pocitov na ľudskej koži), že Vazelína a Glycerol (glycerín) sú fyzikálno podobné. Biela Vazelína je nepolárne, uhľovodíkové, hydrofóbne (vodu odpudzujúce) a nerozpustná vo vode, kdežto Glycerol (čo nie je uhľovodík, ale alkohol) má vlastnosti opačné: je silne hydrofilný (vodu priťahujúca), takže stále pohlcuje vlhkosť zo vzduchu, preto vytvára na koži vlhký pocit, podobný mastnému tvorenému vazelínou. Pocit je podobný, ale Vazelína odpudzuje vodu, kdežto Glycerol ju priťahuje.

Vazelína často vyrábajú výrobcovia mikrokryštalických voskov a podobných materiálov.

použitie:
Chesebrough pôvodne odporúčal Vazelína primárne ako masť na rany a popáleniny, lekári však preukázali, že Vazelína nemá žiadny lekársky účinok (ani proti pľuzgierom), ani nie je pohlcovaná kožou. Jej účinnosť pri zrýchľovaní hojení rán a popálenín spočíva v utesnenie proti prieniku mikróbov do rany a proti vysychaniu rany.

Výrobok značky First Aid Petroleum Jelly ( "Vazelína na prvú pomoc"), čo bola Vazelína s obsahom fenolu pre silnejší antibakteriálny efekt, sa už nevyrába.

Neskôr však spotrebitelia začali používať Vazelína pre liečenie mnohých rôznych miernych chorôb a na kozmetické účely, napríklad na popraskané ruky a pery, nechtovú pleseň, vyrážky na mužských genitáliách, krvácanie z nosa, zapareniu, nachladnutie a tiež na odstraňovanie make-upu i farieb z nábytku . U domáceho zvieratstva sa používala proti hubám na pancieroch vodných korytnačiek au mačiek proti trichoBezoárům. Na začiatku 20. storočia bola Vazelína, či už čistá alebo ako zložka, populárny aj ako pomáda na vlasy. Pri zmiešaní s rovnakým dielom čistého včelieho vosku sa používala na voskovanie fúzov.

Dokonca Robert Chesebrough jedol lyžičku tejto vazelíny každý deň a dožil sa 96 rokov

Zákaznícke recenzia
Neboli nájdené žiadne recenzie.
Diskusia k produktu
Diskusia k: Healthpoint Petroleum Jelly petrolejová masť na suchú, popraskanú pokožku, zapareniny, omrzliny 200 g

Táto položka nebola doposiaľ diskutovaná. Ak chcete byť prvý, kliknite na tlačidlo Pridať príspevok

Popis produktu
Zákaznícke recenzia
  • Upokojuje popraskané pery a pokožku, pomáha predchádzať vzniku plienkových vyrážok a zmäkčuje suchú kožu.
  • 100% čistá Vazelína, vhodná nielen pre deti
  • Chráni jemnú detskú pokožku pred zapareninami. Suchú a citlivú pokožku upokojí a zjemní.
  • V zime chráni tvár a pery proti omrzlinám a bolestivému popraskaniu.
  • Zmäkčuje stvrdnutú pokožku na pätách, lakťoch atď.
  • Príjemne vonia. Pleť zanecháva vláčnu, jemnú a napnutú.

Spôsob použitia: Aplikuje sa ako krém. Odporúčame používať vazelínu ako ochranný krém pri práci, ale tiež po následnom umytí rúk. V zime aplikujte pred pobytom vonku. Vazelína zabraňuje bolestivému ošľahané tváre a popraskanie pier. Po ošetrení pemzou dôkladne votrite vazelínu do chodidiel, najmä do kože na päte. 

Healthpoint Petroleum Jelly Petrolejová masť 200 g

Vaseline nadväzuje na legendárny objav Roberta Chesebrougha, ktorý v roku 1859 vynašiel vazelínu. Vďaka svojim mimoriadne pozitívnym účinkom na ľudskú pleť bol o vazelínu okamžite veľký záujem a dodnes ju odporúčajú poprední odborníci na pokožku.Vazelína je unikátny najmä svojou schopnosťou uzamknúť v pokožke vlhkosť a tým urýchliť jej prirodzený proces obnovy. Vhodná je tak pre regeneráciu drobných poranení, jaziev, popálenín a zároveň napomáha znížiť výskyt jemných, suchých liniek. Jedinečná kozmetika značky Vaseline tak poskytne vašej pokožke skutočne prvotriednu starostlivosť a prispeje k vašej kráse. 

Vazelína (tiež Vazelína alebo Petrolatum) je polotuhá zmes uhľovodíkov (s počtom uhlíkov v molekule prevažne vyšším ako 25), pôvodne propagovaná ako masť, vďaka svojim liečivým účinkom. Jej folklórne lekárska hodnota ako "všeliek" však bola znížená lepším vedeckým rozpoznaním vhodného a nevhodného použitia. Niektoré druhy sú však schválené FDA pre predaj v USA bez lekárskeho predpisu ako ochrana kože a stále sa široko používa v kozmetickej starostlivosti.

Surovina pre vazelínu bola objavená v roku 1859 v Titusville v Pennsylvánii, na niektorom z prvých ropných vrtov v krajine. Pracovníci nemali radi parafinovitý materiál, ktorý sa vo vrtoch tvoril, pretože spôsoboval poruchy. Používali ho však na rany a popáleniny, pretože urýchľoval hojenie.

Mladý chemik Robert Chesebrough, ktorého predchádzajúce práce na destiláciu palív z tuku vorvaňov bola prekonaná využitím ropy, prišiel do Titusville, aby videl, ktoré nové materiály majú komerčný potenciál. Vzal nerafinovaný čierny "tyčový vosk", ako ho naftár nazývali, do svojho laboratória na rafináciu a na zistenie potenciálneho využitia. Chesebrough objavil, že destiláciou ľahších, redších olejových produktov z tohto vosku, by mohol vytvoriť svetle sfarbený gél. Tento proces výroby vazelínu si v roku 1872 nechal patentovať (americký patent č. 127,568). Proces zahŕňa vákuovou destiláciou surového materiálu s následnou filtráciou destilačného zvyšku cez živočíšne uhlie.

Chesebrough cestoval okolo New Yorku, kde predvádzal produkt a odporúčal ho k nákupu.Leptal kvôli tomu svoju kožu kyselinou a pálil otvoreným plameňom, potom tieto miesta pokryl novú mastí a nakoniec je ukazoval vyliečená, ako hlásal, jeho zázračným výrobkom.

Prvá továreň si otvoril v roku 1870 v Brooklyne. Obchodná značka Vaseline je považovaná za pochádzajúce z nemeckého slova pre vodu, wasser, a gréckeho pre olej, Elaion, nie je to však potvrdené.

fyzikálne vlastnosti
Vazelína je horľavá polotuhá zmes uhľovodíkov s teplotou topenia zvyčajne okolo 75 ° C alebo trochu nižšie. Je bezfarebná alebo svetlo žltá (pokiaľ nie je vysoko destilovaná), priesvitná, v čistej podobe bez chuti a zápachu. Na vzduchu neoxiduje a nereaguje ľahko s chemickými reagenciu. Je nerozpustná vo vode. Rozpúšťa sa v Chloroformu, benzénu, sírouhlíka a terpentínu.

Je často rozšíreným omylom (vychádzajúcim z podobných pocitov na ľudskej koži), že Vazelína a Glycerol (glycerín) sú fyzikálno podobné. Biela Vazelína je nepolárne, uhľovodíkové, hydrofóbne (vodu odpudzujúce) a nerozpustná vo vode, kdežto Glycerol (čo nie je uhľovodík, ale alkohol) má vlastnosti opačné: je silne hydrofilný (vodu priťahujúca), takže stále pohlcuje vlhkosť zo vzduchu, preto vytvára na koži vlhký pocit, podobný mastnému tvorenému vazelínou. Pocit je podobný, ale Vazelína odpudzuje vodu, kdežto Glycerol ju priťahuje.

Vazelína často vyrábajú výrobcovia mikrokryštalických voskov a podobných materiálov.

použitie:
Chesebrough pôvodne odporúčal Vazelína primárne ako masť na rany a popáleniny, lekári však preukázali, že Vazelína nemá žiadny lekársky účinok (ani proti pľuzgierom), ani nie je pohlcovaná kožou. Jej účinnosť pri zrýchľovaní hojení rán a popálenín spočíva v utesnenie proti prieniku mikróbov do rany a proti vysychaniu rany.

Výrobok značky First Aid Petroleum Jelly ( "Vazelína na prvú pomoc"), čo bola Vazelína s obsahom fenolu pre silnejší antibakteriálny efekt, sa už nevyrába.

Neskôr však spotrebitelia začali používať Vazelína pre liečenie mnohých rôznych miernych chorôb a na kozmetické účely, napríklad na popraskané ruky a pery, nechtovú pleseň, vyrážky na mužských genitáliách, krvácanie z nosa, zapareniu, nachladnutie a tiež na odstraňovanie make-upu i farieb z nábytku . U domáceho zvieratstva sa používala proti hubám na pancieroch vodných korytnačiek au mačiek proti trichoBezoárům. Na začiatku 20. storočia bola Vazelína, či už čistá alebo ako zložka, populárny aj ako pomáda na vlasy. Pri zmiešaní s rovnakým dielom čistého včelieho vosku sa používala na voskovanie fúzov.

Dokonca Robert Chesebrough jedol lyžičku tejto vazelíny každý deň a dožil sa 96 rokov

Neboli nájdené žiadne recenzie.


© 2014 VMD Drogéria, Parfuméria CZ